Vinter

Shopping med haveabstinenser

Jeg prøvede at gøre lidt i haven i dag. Det er ret svært med 20 cm sne og frossen jord. Udover snerydning og fuglefodring er mulighederne begrænset. Jeg nåede aldrig at få skiftet efterårsplanterne ud med noget jul/vinter i mine krukker. Jeg prøvede i dag, men både lyng og sankthansurt var bundfrosne isklumper, og de fleste sad ubehjælpelig fast i krukkerne. Det lykkedes dog for en enkelt, men resten må tøs op i havestuen først. Jeg har også opgivet mit værksted i hønsehuset. Det er for koldt nu. Hvis det bare er over frysepunktet, er der fint at være med tændte stearinlys. I en normal dansk december ville jeg sagtens kunne bruge det. Men nu er det bare for koldt, så i dag har jeg flyttet en del af tingene ind i mit bryggers. Det ville jeg ellers helst have undgået, da jeg ikke er så vild med at blande det med vasketøjet. Men nu må det altså være sådan indtil videre. Vintervejret er sikkert også skyld i, at jeg får mere tid til at skrive på bloggen. Det er jo helt fint. Men for en havenørd som jeg, er det sikkert også derfor, at jeg lige nu er til fals for alt, hvad der har med have at gøre. Jeg var ude at shoppe og fik både købt en sofapude

Den er fra H&M Home i Læderstræde i Købehavn. Det blev også til en julekalender

Den er købt i Caspari‘s fabriksudsalg i Holbæk. Denne er fra The National Trust i England, men ellers kan man få en del fra The Royal Horticultural Society. Caspari handler med trykte papirvarer som servietter, duge, kalendere, gavepapir m.m. Jeg har ofte købt servietter, kalendere og kort med havemotiver. De har åbent lørdag formiddag.

Jeg har nu også investeret i min første havenisse! Jeg har ellers svoret, at der ikke er “plads” til havenisser i min have. Denne er nu heller ikke havnet i haven, men i kalenderlysdekorationen

Den er købt i Notre Dame i København og er en “glaskugle” på clips.