Lidt af hvert, ,

September blues

Så er vi gået ind i den første efterårsmåned. Rent havemæssigt er det alt for tidligt for mig, jeg har masser af projekter, som endnu ikke er afsluttede, og så er der dem som jeg heller ikke er begyndt på. Dagene er blevet markant kortere, nu kommer tusmørket ved halvni-tiden, så jeg har travlt. Det har jeg altid i haven Jeg er ikke særlig god til at sidde ned og slappe af og nyde haven. Hver gang der er ved at lidt styr på haven, begynder jeg straks på et nyt projekt, og som regel har jeg flere store på en gang. Det resulterer jævnligt i, at haven har sådan et lidt byggeplads-agtigt look. Det har den lige nu. Der er et stort bed er helt tomme for planter, der er et endnu større bed som er så slemt slammet til med springbalsamin, margueriter og havepest, at det burde omlægges helt. På græsplænen ligger der masser af grene og mindre træer fra hækklipningen forleden, som skal saves op og fjernes. Der er også 24 bedsten, som jeg er ved at trille over græsplænen til naboen. Jeg har 2 store japanske kirsebærtræer, der gået ud og skal fældes. Jeg mangler lugning i køkkenhaven, udplantning af jordbærplanter, sætte løg, indrette hønsehus …..

I morgen lover jeg mig selv, at jeg vil sætte mig ned med en kop te og en god bog i mindst ½ time og nyde haven, og tænke på alle de ting, som jeg har nået og når hver dag. Jeg kan jo godt lide at knokle rundt i haven og september plejer at være en fin måned til havearbejde, så det ender nok med, at der som altid falder ro over det hele i erkendelse af, at det var så dertil jeg nåede i år. Jeg lover så også mig selv hvert år, at næste år vil jeg ikke gabe over så meget på en gang. Måske hjælper det, at det nu kommer på skrift.

Haven maj 2009

Her er et før og efter billede af et område af haven, hvor der er anlagt nye bede i løbet af foråret/sommeren 2010.

Haven august 2010