Krydderurter, Opskrifter

Pesto-tid!

Ja, hvis man som jeg stadig har masser af basilikum i krukkerne udenfor, så er det med at se få dem brugt. Om et øjeblik er krukkerne ikke kønne mere. Basilikum kan ikke lide blæst og kølige nætter. Planterne visner hen. Men endnu er der stadig saft og kraft i planterne, og i aften har vi fået pasta med basilikumpesto. Det er guf! Vi bruger nok lidt meget hvidløg i, men det kan man jo moderere, hvis man ikke er til så meget hvidløg. Jeg har basilikum nok til den næste uges pesto…, så arbejdskollegerne og lånerne holder sig måske lidt på afstand.

Basilikumpesto:

50 pinjekerner
50 g parmasan
1 stort bundt basilikum
2-3 dl olivenolie
3 fed hvidløg
1 spks citronsaft

Det hele blendes til det har en passende konsistens.
Jeg har ikke altid rigtig parmasan, og så snyder jeg lidt med Grana Padano. Det smager altså også godt i pesto!

Basilikum i mange størrelser på Kiselgården