Hække, Træer og buske

Jeg nåede det!

Jeg har endelig fået trimmet den store taks-hæk mod øst i Hønsegården. Det har den trængt til siden jeg overtog jordstykket i 2008. Der er ingen høns i Hønsegården. Det er betegnelsen for det stykke jord, som jeg lejer af naboen. I juni 2007 overtog et stykke på ca. 100 m2, som var en gammel hønsegård, der havde ligget brak i et par år, og i foråret 2008 overtog jeg yderligere 100 m2, som var en gammel køkkenhave, som også havde ligget brak i et par år. Det var en fantastisk god jord. Der var brændenælder i 2 meters højde og masser af mælkebøtter og skvalderkål. Det har jeg nu fået nogenlunde styr på, og det er nu min ekstra køkkenhave og skærehave. I den gamle hønsegård var der en lille stykke taks-hæk, som jeg klippede ned til ca. 150 cm højde, da jeg overtog den. Jeg fik en skøn udsigt til marker så langt øjet rakte mod øst. Men det skulle jeg ikke have gjort, for nu stod østenvinden lige ind i haven, og der er meget østenvind i Ugerløse! Den fik 5-7 km tilløb ind over markerne, før den havnede i min have.

Udsigten mod øst fra havelågen i taks-hækken

Da jeg overtog den gamle køkkenhave ville jeg ikke gentage brøleren, så jeg lod den bare hækken være. Men her i august var den blevet ca. 3 meter høj med indslag af 4-5 meter høje hyld og hassel. Bredden var vel omkring 2½-3 meter(det er en dobbelthæk). Men nu er den klippet ned til 2 meter i højden og 1½ i bredden. Det tog en uges tid i mit tempo. Jeg læste et sted at taks-hække skal klippes i august, og det er nu gjort. Dejligt!

Den klippede hæk
Jeg mangler lige lidt finish og oprydning udenfor haven