Skadedyr

Igen et hvepsebo!

Jeg føler mig forfulgt af hvepse. I dag fandt jeg det 4. hvepsebo siden vi kom hjem fra ferie i slutningen af juli. De har alle været i de 2 taks-hække i Hønsegården. Jeg ved ikke om taks er specielt attraktivt for hvepse, eller det er fordi,  der er flere frugttræer i nærheden. Men frugttræer er der jo i mange haver, uden at de har hvepsebo.  Det første hvepsebo på størelse med en håndbold sad så langt inde i hækken, at vi ikke selv turde fjerne det, så vi fik fat i en prof som ordnede det. Samme dag fandt vi et nyt i den anden taks-hæk, så vi tilkaldte ham igen. Det var lige så stort. Et par dage senere var den gal igen samme sted, og så måtte vi tilkalde proffen igen. Denne gang var det forvirrede hvepse uden dronning, som prøvede at opbygge et nyt bo. Det var ikke så stort og helt asymetrisk. I dag, da jeg var igang med at klippe taks-hækken, opdagede jeg så endnu et håndbold-stort hvepsebo. Denne gang ventede jeg til det blev tusmørke,  tog så en klar plastiksæt, som jeg nemt kunne putte rundt om boet og fjernede det uden at blive stukket. Heldigvis, for jeg fået adskillige stik den sidste måneds tid. Nu håber jeg, at det var sommerens sidste hvepsebo-fund!